Pomodoro techniek- hulp bij de moeilijke start!

Pomodoro??

Weerstand als je alleen al denkt aan het beginnen met opruimen? ‘Het is teveel, waar moet ik beginnen, er gaat zoveel tijd inzitten’. Probeer dan eens de Pomodoro techniek (afgeleid van de kookwekker van de bedenker, die had de vorm van een tomaat). Het werkt heel simpel:

Je deelt je tijd in blokken van 30 minuten. Je schat in hoeveel blokken je nodig hebt voor de taak die je wilt doen. Dan zet je de wekker op 25 minuten en werkt die 25 minuten zonder onderbreking door. Zonder welke vorm van afleiding dan ook. Als de wekker gaat, heb je 5 minuten om iets te doen waar je niet bij hoeft na te denken. Koffie drinken, een rondje lopen of een vreugdedansje maken omdat je gestart bent!

Door deze methode heb je meer focus en concentratie omdat je niet wordt afgeleid. Je maakt bewust keuzes en het levert minder stress op omdat je weet dat je maximaal 25 minuten en één stuk hoeft op te ruimen en dan weer pauze hebt.

Deze methode werkt ook prima met kinderen. Maak er een leuk spelletje van!

Wil je meer weten over deze techniek? Lees dan het uitgebreide artikel op Lifehacking voor meer toepassingsmogelijkheden.