Kledingwissel – het is weer tijd voor!

Herfstvakantie……daar kan het gebeuren!

Heb jij ook alle witte jurkjes nog in je kast? Ik vrees dat ze dit jaar niet meer aan bod komen. Datzelfde geldt voor de bermuda’s, korte spijkershorts etc. (Of je moet nog een leuk tripje naar een warm oord hebben geboekt). Tijd voor de kledingwissel!

Hoogste tijd om je kledingkast in 3 stappen ‘seizoensklaar’ te maken.

Stap1:           Leegtrekken

Deze vind ik persoonlijk het leukst! Niks nadenken, gewoon doen. Go with the banana.

Ga voor je kast staan en haal alles eruit.

Verdeel het dan in 3 stapels:

Weg doen omdat het oud is, niet meer past, niet goed voelt voor je etc. Geef spullen die nog goed zijn door aan mensen om je heen, Leger des Heils of bijvoorbeeld weggeefhoek op Facebook.

Volgend seizoen. Spreekt voor zich. De kleding die je het komende seizoen niet wilt dragen maar die bij de volgende kledingwissel weer terug mogen.

Bewaren voor dit seizoen. Kijk ook eens creatief naar je kleding zodat je niet elk seizoen bergen nieuw hoeft te kopen. Het dunne zomerblousje kan in de winter nog prima, gecombineerd met een dik vest.

Stap 2:          Opbergen

Berg de kleding die bij elkaar ‘hoort’ samen op zodat je het volgende seizoen niet hoeft te zoeken. Opbergen kan op seizoen, op gebruik (werkkleding apart van overige kleding) of op maat. Die laatste voor de jojo’s onder ons en voor kinderkleding.

Er zijn verschillende opbergmiddelen die je kunt inzetten, afhankelijk van je huis en ruimtes.

Stapelbare doorzichtige bakken, stoffen kast met rits, vacuüm opbergzakken voor als je weinig ruimte hebt of een apart gedeelte van je kast als die groot genoeg is.

Stap 3: Inruimen

Als je dan toch opnieuw in gaat ruimen, doe het dan zo dat het opbergen straks makkelijk voor je wordt.

Ook hier geldt weer: zelfde soort kleding ‘hoort’ bij elkaar. Dus shirts bij elkaar, broeken op 1 stapel, jurken op zelfde hanggedeelte etc. Lijkt open deur maar ik kom vaak bij klanten tegen dat alles door elkaar ligt en ze dus niet weten wat er nog allemaal is en veel tijd kwijt zijn met het zoeken naar dat ene schattige jurkje.

Als je veel werkkleding hebt, overweeg dan om dat in een apart gedeelte leggen zodat je niet je hele kast door hoeft ’s ochtends.

Kijk ook eens naar de verschillende manieren van opbergen. Ben je fan van hangen of wil je opruimen a la Konmari? Kijk eens op Pinterest voor ideeën (365dagenopgeruimd heeft er al een paar voor je bij elkaar gezet in map ‘Kleding’).

Tip! Super simpel voor meer hangkleding in smalle kast is bijvoorbeeld het gebruik van lipje van een frisdrankblikje. Deze haal je over haak van eerste hanger en aan het tweede oogje hang je dan nog een hanger. 2x zoveel ophangen in dezelfde kastruimte.

Een kledingwissel zorgt voor ruimte, geeft lucht en bespaart tijd!

Kies een lekkere regenachtige dag, favoriete muziekje erbij en aan de slag!