Bespaartips voor vakantie

Bespaartips bij het boeken van vakantie.

Heb je nog geen vakantie geboekt en wil je dat gaan doen? Lees dan eerst nog deze bespaartips.

Wanneer boeken? Jaren geleden was de lastminute de beste optie, als je tenminste niet al teveel specifieke wensen had voor de reis. Door oa de komst van budget vliegmaatschappijen gaat deze vlieger nu niet meer op. Onderzoek laat zien dat je over het algemeen het goedkoopst een vakantie kunt boeken zo’n 8 a 9 weken van tevoren. Voor verre reizen geldt een afwijkende termijn bv van zo’n 16 weken.

Welke dag boeken? Veel grote maatschappijen komen op maandagavond met hun ‘sale’. De andere springen daar op in. Daardoor is het slim om op dinsdagmiddag rond 15:00 te boeken. De kans op een lage prijs is dan groot.

Welke dag vliegen?  Vliegen op zaterdag is de grootste greep uit je vakantiebudget. Kies dus niet standaard voor deze dag. Kijk ook eens naar dinsdag, woensdag en donderdag; dit zijn meestal de goedkoopste dagen.

Welk vertrekpunt? Schiphol is niet de enige goede optie dus kijk ook eens naar de prijzen bij vertrek vanaf Rotterdam, Eindhoven, Düsseldorf en Weeze. Niet alleen zijn bij kleinere luchthavens de tarieven lager, je betaald er vaak ook minder om te parkeren.

2x enkel of 1 keer retour? Het loont de moeite om bij verschillende maatschappijen naar enkele tarieven te kijken. Het kan zijn dat de ene maatschappij vanuit Nederland het goedkoopst is, maar voor de terugvlucht een hoog tarief rekent. 2 enkele reizen bij verschillende maatschappijen kan je een flinke besparing opleveren.

En verder..

Sparen bij je reis! Er zijn maatschappijen die een spaarprogramma hebben. KLM werkt bijvoorbeeld met Level Miles en Award Miles, Vliegtickets.nl heeft mogelijkheid om Airmiles te sparen en als je een reis boekt bij een reisorganisatie die aangesloten is bij 24/7 discount.nl bouw je een spaarsaldo op dat je later op je rekening kunt later storten. Heb je nog zaken nodig voor je vakantie. Kijk dan ook of de site waar je online wilt bestellen voorkomt bij 24/7.

Rondkomen met je budget. Veel mensen komen thuis van vakantie en merken dan dat de totale uitgaven via pin, via creditcard en contant hoger zijn dan ze hadden verwacht. Als je een beperkt budget hebt, is dit natuurlijk een domper op de vakantievreugde. Het is in dat geval handig om een bedrag per dag vast te stellen.

Fijne vakantie       Belle cancanza     Bonnes vacances     Schöner Urlaub     Buenas Vacaciones